Kategorier
Oplevelser

Sådan beskattes din lejeindtægt: Bundfradrag på 42.700 kr. i 2021


Grubler du også over den nye lovgivning angående beskatning af lejeindtægter for sommerhuse 2021? Så frygt ej. I denne artikel har vi lavet et udførligt overblik over de parametre og regler, som har indflydelse på dig som udlejer, og som du skal holde styr på i 2021. Bliv bl.a. klogere på hvor stor en del af din lejeindtægt der beskattes, og hvordan du opnår de bedste fordele.

Beskatning af sommerhusudlejning

I 2018 vedtog et flertal i folketinget en lov om at forhøje bundfradraget af lejeindtægter fra sommerhuse. Dette bundfradrag steg endvidere grundet et skelsættende 2020, som for mange sommerhusudlejere var et foranderligt og udfordrende år. I 2021, er der dog håb forude, og sommerhusudlejere kan se frem til et bundfradrag på 42.700 kr. for indtægter i 2021 ved sommerhusudlejning indberettet af formidlere med indberetningspligt.

Er du udlejer, eller trænger du til et afbræk fra hverdagens stress i et dejligt sommerhus hvor end du ønsker, kan du læse mere og søge inspiration hos https://sommerhuse-fbw.dk/. Her er der er et hav sommerhuse og ferieboliger fordelt i Danmark og Europa.

Forstå bundfradraget

Som udlejer af sommerhuse i 2020 har du et bundfradrag på 42.700 kr. Men hvad betyder det egentlig? Det betyder, at uanset din indtægt, bliver du ikke beskattet af de første 42.700 kr. af din lejeindtægt. Bundfradraget gør sig gældende ved hvert ejede sommerhus. Sidder du derfor med flere sommerhuse på hånden, som du ønsker at udleje, vil du have et bundfradrag på 42.700 kr. pr. sommerhus. Foruden bundfradraget på 42.700 kr. pr sommerhus, er der også et skattefrit fradrag på 40%. Som udlejer, har du derfor ret til at trække yderligere 40% fra den resterende lejeindtægt, når bundfradraget er trukket fra lejeindtægten. Hvad end du allerede har erfaring inden for udlejning af sommerhuse, eller går med tanker om at begynde at udleje sommerhuse, er der mange parametre, som peger hen på, at sommerhusudlejning er og fortsat vil være en god forretning. Såfremt du altså forstår reglerne for beskatning af lejeindtægten og bundfradraget.

Beskatning af sommerhusudlejning

Hvornår kan det betale sig at udleje mit sommerhus?

Med et bundfradrag på 42.700 kr. er der diverse parametre, som man som udlejer, bør overveje. Ønsker du at udleje dit sommerhus over hele sæsonen, er der gode grunde til at udleje dit sommerhus gennem bureauer, da du får fordel af hele fradraget. Vigtigt er det at medtænke, at bundfradraget på 42.700 kr. kun gør sig gældende for udlejning via bureauer, og dermed ikke privatudlejning.

Øg antallet af udlejninger

Sommerhusbooking kan for udlejer såvel som lejer være en kompliceret og til tider uoverskuelig proces, hvis det rette system og den rette kommunikation ikke er til stede. I en digitaliseret verden, vil det for størstedelen af udlejere og lejere være fordelagtigt at benytte sig af onlinebooking. Det fremmer både fleksibiliteten og uafhængigheden, og skaber et bedre overblik over antallet af bookinger, bookinginformationer mm., da en database opsamler denne viden. Derudover kan du via onlinebookingsystemer øge din synlighed markant, hvilket alt andet lige kan påvirke din kundeservice positivt.