Kategorier
Livstil & Hobby Nyheder Oplevelser

Man er aldrig for fin til et glas portvin


Portvin er ikke for hvem som helst. Men når du først har smagt portvin, og du finder ud af, at du godt kan lide det, så er du for alvor gået i fælden. Det er noget, du kan nyde på en helt anden måde i sammenligning med et glas rød- eller hvidvin. Det har en anden sødere smag, som gør, at det egner sig til mange andre ting, end hvad almindelig vin gør.

Mange portvinsdrikkere finder den gerne frem til desserter. For at du kan få den bedste introduktion til din rejse med vin, så kan du her finde tilbud på de bedste portvin. Når du har fundet din første eller næste portvin, så er du også en del af vinklubben.

Velkommen i vinklubben

Efter du har smagt din første portvin, så vil du med garanti gerne smage flere. Måske kan du endda finde en lokal vinklub at være med i. Eller starte din egen vinklub med en håndfuld kolleger, som er blevet lige så glad for vin, som du selv er.

I klubben vil I opdage, at der findes mange forskellige vine. Og lige som whisky er der forskel på en portvin alt efter dens alder. Lige som whisky så bliver vinen også bedre, jo ældre den er. Det var dit uofficielle først gode råd til, når du skal på jagt efter din næste gode flaske vin; husk at kigge på årgangen. Og gå efter en, der er 10 år frem for en, der er 5 år. Jo ’ældre’ din vin er, jo sødere er den i smagen og bedre i kvaliteten.

god portvin

Smag og kvalitet skal stemme overens

Markedet for portvine er næsten lige så stort som for rødvine. Du har i hvert fald altid meget at vælge imellem. Det betyder også, at der kan være forskel på, hvordan du skal servere den udvalgte portvin. Der kan for eksempel være forskel på, hvilken temperatur den skal have, alt efter hvilken type du har fået fat på.

Men bare rolig, du behøver ikke at tage på jagt efter et decideret vinkøleskab for at opbevare dine vine. Dit køleskab kan også klare opgaven for dig. Det eneste du skal gøre, det er at være opmærksom på, hvilken type portvin du har anskaffet dig. Om det skal være køleskabstemperatur til en port-tonic portvin eller stuetemperatur til en vintage vin.

Når først proppen er sprunget

Når du har taget proppen af din portvin og skænket dit første glas, så er spørgsmålet, hvor lang tid din vin kan holde sig. Det kan besvares på to måder. Den første holdbarhed gælder blot, hvor hurtigt du vælger at tømme flasken. Hvis I er mange om en flaske til en god dessert, så kan en enkelt flaske nemt forsvinde. Til gengæld holder den længere, hvis du ene person tager et enkelt glas som dessert til aftenens nyheder. I det tilfælde er holdbarheden det samme som en almindelig flaske vin.