Kategorier
Livstil & Hobby Nyheder Oplevelser

Hjælp kreativiteten på vej med legetøj


Computeren er på mange måder et enormt praktisk værktøj, som de færreste danske ville være foruden. Den har dog også, i særlig grad, draget ungdommen. Det betyder, at selv ganske unge børn ved, hvordan man navigerer rundt på en computer, og at de unge sidder mere foran skærmen end nogensinde før. Det er der, isoleret set, ikke noget galt med. Computeren kan, som nævnt, være et enormt kraftfuldt redskab, som det i stigende grad er vigtigt at kunne udnytte til det fuldeste.

Inspirerer til kreativ leg

Desværre betyder det også, at de danske børn bliver usunde, og ikke mindst at de mister kreativitet og initiativ. Hvor børn førhen kunne lege med sig selv eller med hinanden udendørs i flere timer ad gangen, er de nu blevet vant til konstant ekstern stimulans. De kan ikke finde ud af selv at lege en leg, fordi de er blevet vant til at vente på, at computeren giver dem et spil. Det kan heldigvis laves om ved at købe dem noget legetøj, der faktisk indbyder til kreativitet. I den sammenhæng er mulighederne mange, så du kan med fordel drage inspiration fra en side såsom https://www.legbilligt.dk/.

Der kan du finde legetøj af alle typer og til alle aldre. Hvis sådan et stort udvalg sætter dig en smule på bar bund, følger der et par forslag, som vil kunne vække kreativiteten og aktivitetslysten i ethvert barn.

krea

Giv en dukke

Uafhængigt af barnets køn, er dukker for eksempel en sikker vinder. Mange ser nok stadig dukker som en type legetøj reserveret til pigerne, men hvis action figurer også regnes med, kan dukker sagtens være henvendt til børn af begge køn. I sidste ende bør du nok nærmere lytte til dit barn fremfor hvad katalogerne siger er henvendt til drenge og piger. Humlen er dog, at dukker af en hvilken som helst art er som benzin på det bål, der er den barnlige kreativitet. Dukker kan nemlig spille et væld af forskellige roller afhængigt af legen, men under alle omstændigheder træner det barnet i at sætte sig i andre menneskers sted.

Inspirer til aktivitet

Et andet godt stykke legetøj til børn af alle aldre og køn kunne være en bold eller lignende. Ideen er bare at give barnet et stykke legetøj, der utvivlsomt lægger op til fysisk udfoldelse, måske sågar på hold. Du vil blive overrasket over, hvor megen kreativitet der også kan være involveret, når man leger med en bold.

Avl nysgerrighed

Hvis du ønsker at avle deres nysgerrighed og initiativlyst, kan du også med fordel give dem noget mere konkret og avanceret legetøj. Det kan være en simpel stjernekikkert eller et lille videnskabssæt. Vis dem gerne, at virkeligheden kan være mindst lige så spændende som verden bag skærmen. Med den slags legetøj, skal de nok vokse op og blive gode, nysgerrige og kreative mennesker.