Kategorier
Bolig

Sov bedre med en kugledyne

Flere og flere danskere vælger at udskifte deres gamle dyne med en kugledyne. Og med et løfte om en bedre og meget dybere søvn samt en følelse af mindre stress og angst forstår man snildt, hvorfor flere vælger en tyngdedyne. Og løfterne bliver ikke bare givet for sjov. For en kugledyne har mere tyngde bag sig, og den ekstra vægt på kroppen kan faktisk derfor være en stor hjælp til nemmere at falde i søvn.

Farvel til stress og angst

Hele teorien bag de tungere dyner er, at de hjælper med at slappe af i kroppen såvel som i sindet. Dynen kan nemlig med sin vægt være med til at berolige nervesystemet. Flere undersøgelser har i den forbindelse vist, at symptomerne for både stress og angst mindskes. Dette skyldes blandt andet, at dynen med sin ekstra vægt trykker på både led, sener og muskler, og på den måde er det muligt nemmere at mærke sin egen krop. Flere brugere beskriver endda, at det kan føles som at få et stort og langt kram, når man benytter en kugledyne. Og hvem kunne ikke forestille sig, at et langt kram ville give en bedre søvn?

Kugledyner er længe blevet brugt som behandling

Og det giver faktisk god mening, at en kugledyne er et effektivt redskab til at forbedre søvnen. Kugledyner er nemlig i lang tid blevet anvendt som en behandlingsmetode ved kliniske lidelser som for eksempel ADHD, depression og hyperaktivitet. En kugledynes tyngende egenskaber kan også i det daglige hjælpe børn med angst, ligesom behandling med dynen er blevet benyttet på plejeinstitutioner for ældre med demens, alzheimers eller forskellige former for depression. Så hvorfor skulle en kugledyne ikke også kunne benyttes til at forbedre søvnkvaliteten?

Sådan vælger du en kugledyne

Kugledyner er ikke alle sammen ens. Når du skal købe en kugledyne, er det derfor vigtigt at undersøge, hvor mange kugler dynen består af, samt hvilket materiale der er brugt til dynen. Vælger du en dyne med mange kugler og i et blødt materiale, får du både mest mulig komfort og god støtte. Hvis du er blevet nysgerrig på, om en kugledyne måske kunne være noget for dig, så kan du klikke ind på https://scandinavianrest.dk/ og blive inspireret af deres brede udvalg.

En god nats søvn er vigtigt for helbredet

En ting er i hvert fald sikker. Søvn er en vigtig ting at prioritere, da det er den bedste og nemmeste mulighed for kroppen til at hvile og lade op til en ny dag. Hvis du ikke får nok søvn, vil det i sidste ende medføre træthed og en følelse af at være stresset, og det kan i værste fald medføre en række helbredsproblemer. Der er imidlertid flere måder, du kan forbedre din søvnkvalitet på. Du kan for eksempel undgå at drikke koffein eller alkohol inden sengetid. Det kan også være en god idé at forsøge at gå i seng på samme tidspunkt for på den måde at etablere en rytme. Og så kan du jo naturligvis også prøve en kugledyne og forbedre din søvn væsentligt.