Kategorier
Bolig

Find din næste erhvervsejendom

Står du og mangler en erhvervsejendom til dit firma? Så er du kommet til det rette sted. Nogle vælger også at købe en erhvervsejendom og leje den ud til andre firmaer og på den måde opnå et økonomisk afkast. Men lige meget hvad du skal bruge den til, så læs med her og bliv klogere på erhvervsejendomme.

Hvad er det?

En erhvervsejendom er oftest en ejendom, som bruges af en virksomhed, som driver forretning eller firma i bygningen. Men der er også nogen, som køber en erhvervsejendom, for at leje den ud, og derved bruge det som en form for investering. Der kan være tale om alle mulige forskellige ejendomme, da der ikke er nogen speciel form for erhvervsejendomme. Det kan både være huse eller lejligheder. 

Det skal du være opmærksom på

Ved køb af en erhvervsejendom skal du være opmærksom på en del forskellige ting. Faktorer som gør sig gældende er blandt andet skattemæssige, juridiske, tekniske, økonomiske og forretningsmæssige forhold. Alle disse ting kan være forskellige alt efter ejendommens placering, og hvilken stand den er i, samt hvilket formål man ønsker at bruge den til. Du kan læse meget mere om køb erhvervsejendom her.

køb af erhvervsejendom

Inden du køber

Inden du køber en erhvervsejendom, er der, ligesom ved almindelig bolighandel, en række juridiske forhold der skal tjekkes, inden du skriver under på en købsaftale. Det er derfor rigtig smart, hvis du finder en boligadvokat, som har speciale indenfor køb og salg af erhvervsejendomme, som kan guide og hjælpe dig undervejs.

Få en smertefri købsproces

I processen med at købe en erhvervsejendom, modtager du på et tidspunkt nogle dokumenter fra sælgeren. Derefter kan du sammen med din boligadvokat begynde at tage stilling til de andre ting, som er vigtige i købsprocessen. Dette er ting som ejendommens stand, hvad man kan bruge ejendommen til, beboelsesareal, mulig bygningsfredning, mulig jordforurening, hvor meget støj der må være og finansieringsmuligheder. Alt sammen ting, som din boligadvokat kan hjælpe dig med.

Undersøg købsaftalen

Inden du foretager et køb en af erhvervsejendom, er det en god idé grundigt at undersøge købsaftalen, og de andre dokumenter der hører til. På den måde bliver du opmærksom på, hvis der skulle være nogle ulemper, som kan ramme dig som køber. Købsaftalen indeholder vilkårene for handlen, det er derfor vigtigt, at du forstår den, inden du færdiggør din handel. Det er derfor bedst, hvis du får hjælp af en boligadvokat eller som minimum en med en form for juridisk baggrund, for at være sikker på, at du ikke bliver snydt, og alt foregår, som det skal.

Undersøg lokalplan og servitutter

Det er også vigtigt, at du undersøger kommunens lokalplan og ejendommens tinglyste servitutter, inden du køber. På den måde bliver du helt sikker på, at man må drive erhverv på ejendommen. Dette er vigtigt at tjekke, fordi du ellers kan komme til at købe en ejendom, som har nogle begrænsninger, der gør, at det kan blive besværligt at drive forretning der, eller at du direkte ikke må.