Kategorier
Oplevelser

Har din far forhøjet blodtryk? Sådan kan du hjælpe ham

Det kan være svært at skulle være vidne til, at ens forældre ikke passer godt på deres kroppe. Man ønsker jo, at de har det godt op i årene, og at de kan være med til at være med til at aktiviteter længe endnu. Det kan dog også være rigtigt svært at finde ud af, hvordan man skal gribe det an, hvis der begynder at komme helbredsmæssige udfordringer i familien. Der er f.eks. mange ældre mænd, der begynder at døje med et højt blodtryk. Det kan være, at din far har fået det samme at vide, og at du nu er bekymret for ham. I denne artikel kan du læse mere om, hvad du kan gøre for at hjælpe din far. 

Giv ham en blodtryksmåler 

Hvis din far har et højt blodtryk, så er det noget, som der bør holdes øje med. Det er gerne noget, der skulle begynde at gå nedad igen. Det er klart, at I skal kontakte en læge, hvis I har mistanke omkring, at jeres far har et for højt blodtryk. I nogle tilfælde kan det nemlig godt stå så slemt til, at man bliver nødt til at give patienten medicin, før at blodtrykket bliver mere normalt igen. Det er altid meget fint, hvis din far selv har muligheden for at holde øje med, hvordan det står til med hans blodtryk. Du kan hjælpe ham, hvis du forærer ham en blodtryksmåler fra https://www.homecare.dk/. Hvis det er noget, du giver til ham som en gave og bekymring, så kan han næsten heller ikke blive sur over, at du blander dig. Et normalt blodtryk ligger på 140/90, og det er altså også cirka heromkring, din fars gerne skal lande, og med en blodtryksmåler kan han altid selv holde øje. Blodtrykket giver et godt billede af det overordnede helbred, og derfor er blodtryksmåleren det helt rigtige redskab. 

Hvad spiser din far? 

Der er også mange ældre mænd, der har udfordringer med et højt blodtryk, fordi de ikke spiser det, der er godt for dem. Det kan være, at det også er noget, du kan nikke genkendende ”ja” til, når det kommer til din far. Der er nemlig mange mænd i den alder, der hele deres liv har holdt meget af at spise kød – og ofte rødt kød. Faktisk anbefales det ikke, at man får over 500 gram rødt kød om ugen, men det er nok de færreste ældre mænd, der overholder dette. Du kan hjælpe din far med at inspirere ham med andre retter, der ikke er så farlige for hans helbred. Måske han endda kan lide det? 

En bedre livsstil 

Der er også mange ældre mænd, der kan lide at ryge cigaretter, og som ikke gider at motionere. Hvis det også er en kategori, som din far hører med i, så kan det godt være, at du skal tage en alvorlig samtale med ham, hvor du beder ham om at ændre livsstil. Hvis det er noget, der kommer fra hans egen datter, så kan det godt være, at han bliver lidt mere lydhør, end hvis det kommer fra en læge. Din far vil sikkert gerne gøre dig glad.