Kategorier
Livstil & Hobby

Få de mindste med på gåturen

Du har sikkert lagt mærke til det. Den der periode, hvor barnet er ved at lære at gå, men stadig ikke går specielt hurtigt. Det kan godt være en periode, der varer temmelig længe, og for nogle betyder det, at de lange gåture, man gerne vil på, ikke rigtig bliver til noget. For mange var gåture før noget, man gjorde sammen hele familien, hvor barnet måske sad i en klapvogn, men hvis det er vokset fra det, kræver det selvfølgelig, at man har tålmodighed til, at de små ben skal kunne følge med.

En af de ting, man kan gøre, for at gøre det hele lidt sjovere for hele familien, er at gøre gåturen til leg frem for bare enten motion eller afslapning, som voksne ellers ofte ser det som. Det kan man blandt andet gøre, ved at give børnene et løbehjul, de kan køre på. Det gør det meget nemmere at følge med ben i voksenstørrelse, der tager store skridt, og måske man endda i lukkede stisystemer kan få lov til at køre lidt i forvejen og vente længere fremme. Se for eksempel her: løbehjul børn.

Det kræver, at der er lavet helt klare aftaler og rammer mellem barn og forældre, så der er styr på, hvor langt væk, man kan køre. Men den del kan man også sagtens gøre til en leg, og man kan for eksempel lave små konkurrencer og spørge ind til, hvor hurtigt barnet kan nå hen til den lygtepæl, der står tre lygtepæle henne ad stien. Til gengæld skal man også sørge for, at børnene respekterer store veje og her bliver ved forældrene.

løbehjul børn

Løbehjul i mange størrelser

Børn har en tendens til at vokse, heldigvis. Det betyder til gengæld også, at man er nødt til at købe løbehjul, der passer i størrelsen. Til de mindste kan man få løbehjul med tre eller fire hjul, så det ikke er så svært at holde balancen. Det er en rigtig god idé at give barnet en cykelhjelm på, for selvom der måske ikke er så langt at falde som på en cykel, kan det godt stadig gøre ondt eller man kan lande uheldigt.

Når børnene er klar til et løbehjul med to hjul og en bremse, har rigtig mange af dem den fordel, at de kan indstilles i højden. Det er enormt let og hurtigt noget, barnet også selv lærer at gøre. Dermed behøver I ikke at skulle ud og investere i et nyt løbehjul, hver eneste gang barnet er vokset fem centimeter – I kan bare justere det, så det igen passer, uden barnet skal køre rundt og være helt foroverbøjet.

I skolegården er der måske også nogle, der er begyndt at køre rundt på trickløbehjul, hvor man kan lave alle mulige seje ting. Det er løbehjul, hvor bremsen er lidt anderledes, hvis der overhovedet er en bremse, og så er det meget fleksibelt og kan rotere let, så man kan øve sig i forskellige hop og tricks, akkurat ligesom man kan med skateboards.