Kategorier
Oplevelser

Derfor er et stillads en sikker måde at udføre større projekter på

Nu er sommeren endelig ved at være godt over os. Vejret bliver bedre og bedre, og vi kan endelig få gang i grillen på terrassen. Men vinteren og årene har tæret på dit hus, og det kan være, at facaden trænger til en kærlig hånd. Hvad enten det er maling eller murværket der skal fikses op, så skal du have et fast grundlag at stå på.

Om du bor i et 1-planshus eller 2-planshus, så vil det ofte være en dårlig løsning at stå på en stige. På en stige har du ikke et godt underlag, og stigen kan derfor vakle. Det kan derfor være en god idé, at du benytter dig af et stillads. 

Derfor skal privatpersonen eje et stillads

Stilladser er gode, når du skal arbejde på noget, der er højere oppe end som så. Et alu stillads er udarbejdet af godt materiel, som er stærkt og solidt. Det står fast i alt slags vejr, og vil i gennemsnit kunne klare 150 kg. Der findes mange forskellige alu-stilladser, som kan bruges til mange forskellige projekter.

Hvis du er en privatperson, og du for eksempel skal fikse din husfacade, så vil et hobbystillads være et perfekt match til dig. Du kan få et hobbystillads i flere forskellige højder og prisklasser. Her skal du se på, hvor meget og hvor ofte du vil benytte dig af stilladset. Jo dyrere et stillads du investerer i, jo flere egenskaber har stilladset. Nogle stilladser kan sættes sammen på forskellige måder, så du kan bruge det til ethvert projekt. 

Stilladset til dit firma

Om du er et malerfirma, murerfirma, eller noget helt tredje, så vil du altid kunne finde et stillads, der passer til dig og dit firma. Har dit firma fået til opgave at genoprette en facade, så skal du have fat i et facadestillads. Facadestilladset er godt til tilbygning, opbygning, pudsearbejde, tagudskiftning, fuge-udkradsning og meget andet. I samme retning kan dit firma også benytte sig at et rullestillads, hvis facaden skal fikses hele vejen rundt om et hus. Et rullestillads giver en god mobilitet, da det er let at flytte på og samle.

Hvis dit firma skal arbejde på et større projekt, er det en god idé at benytte jer af et murerstillads. Et murerstillads er fast og godt monteret, og kan bruges til tungere ting og materialer. Det kan være, dit firma skal opsætte et nedfaldsskaktrør på en given bygning, så vil det være oplagt at bruge et murerstillads. 

Sådan er reglerne ved brug af stillads

Hvis du har et projekt på over 2 meter højt, er der et krav om, at stilladset skal have både et indvendigt og udvendigt gelænder. Reglen er lavet, for at sikre mest mulig sikkerhed for dig og dine medarbejdere. Hvis stilladset er meget højt, og overgår 10 meter, skal stilladset fastmonteret til en væg eller facade.

Det skal gøres, da sikkerheden skal være i orden for dine ansatte, og så der ingen ulykker forekommer. Et stillads er en god måde at arbejde på, når det kommer til større projekter.