Kategorier
Oplevelser

Sancerre hvidvin er go-to vinen for mange

Hvis du er vild med vin, så er chancen for, at du har hørt om sancerre hvidvin allerede ret stor. Men er du mere den afslappede vindrikker, der ikke nødvendigvis interesserer sig for druetyper og de mange forskelle, så kan det være, du undrer dig lidt over, hvad der gør den her type vin speciel.

I den her korte artikel kan du læse om sancerre vin. Lær om vinens baggrund og find ud af, hvilken mad, du bedst parer den med. Du behøver ikke være ekspert – men det er godt at vide lidt.

Værd at vide om sancerre hvidvin

Sancerre vin er ikke bare hvidvin. Sancerre er ét af Frankrigs mest kendte hvidvinsproducerende områder, Loire, hvor der også produceres en smule Pinot Noir til rødvin og rosé. Loire er næsten 80% dækket af vinområde, hvor den aromatiske og tørre hvidvin fra Sauvignon Blanc-druen bl.a. produceres.

Sancerre er altså et vindistrikt i Loire, og det er tilmed ét af de mest eftertragtede. De kalkstensrige bakker vest for floden resulterer i den berømte Sancerre hvidvin, som hvidvinselskeren vil værdsætte.

Det er almenkendt, at vin bliver bedre med alderen, men alle vine har også en grænse. Sancerre hvidvin kan godt ligge i op til 5 år, men det er bedst at nyde den indenfor 2 til 3 års tid. Det vil sige, at du sagtens kan købe en årgang 2020, og vente lidt endnu med at drikke den.

Husk altid at læse høståret på vinflasken. Sancerre hvidvin fortjener at nydes, mens den er god. Ellers er det et ærgerligt spild af penge.

Hvilken mad er sancerre hvidvin god til?

En god hvidvin kan selvfølgelig også nydes for sig selv, og sancerre vin er ingen undtagelse. Et koldt glas hvidvin på terrassen kan gøre underværker på en lun sommeraften, men undgå helst at putte isterninger i glasset: Det kan fortynde vinen og ødelægge smagen.

Som alternativ kan du putte grønne vindruer i fryseren og bruge dem til at køle drikken ned i stedet. Du kan også bruge whiskeysten, så længe de ikke er for store eller voldsomme ved glasset.

Sancerre hvidvin parres godt med fisk, skaldyr eller salater, men er også fremragende med diverse fede oste, eksempelvis Crottin de Chevre, som er en fransk gedeost.

Vin er ikke bare vin

Uanset om du er hærdet indenfor vinens verden eller bare nyder et glas indimellem, så bør du vide, at vin aldrig bare er vin. De forskellige vintyper skal nydes på forskellige måder, og du får de bedste smage og smagskombinationer ved at vide, hvad du har med at gøre.

Hvis du går op i vin, så giv dig selv tid til at undersøge på nettet, hvad går bedst med hvilken mad. Sancerre hvidvin er blandt andet én af de lidt dyrere vine, der skal værdsættes og smages på, og ikke bare én, der skal købes i sidste øjeblik.

Sancerre vin skal der sættes pris på, og selv en kort artikel kan give dig et meget større indblik i, hvad der ligger bag.