Kategorier
Oplevelser

Vælg det rette trick løbehjul

Løbehjul er hen over de sidste par år vokset voldsomt i popularitet blandt både børn og voksne. Men det er ikke helt lige meget hvilket løbehjul du køber, for mens nogle løbehjul er mest egnet til transport, så er der også de såkaldte Trick Løbehjul.

Når det kommer til at lave Tricks på løbehjul, og vælge det rette Trick løbehjul så har du igen mange valgmuligheder, for der er både forskel på størrelsen, prisen og kvaliteten.

Læs med her og bliv klogere på hvordan du finder det rette Trick løbehjul.

Højden på et trick løbehjul

Det er især vigtigt at vælge den rette højde på et trick løbehjul, fordi det så bliver nemmere at styre og udføre de forskellige jumps osv. Normalt skal styret på et løbehjul helst sidde mellem navlen og brystkassen, så det er behageligt når man skal køre lidt længere. Men med et trick løbehjul er det vigtigt med større bevægelsesfrihed, og at kunne bøje sig ind over styret, vælg derfor en højde der er tættere på hoften.

Til børn der stadig er i voksealderen kan det evt. være en mulighed at købe et trick løbehjul der kan justeres i højden, så det kan vokse i takt med barnet, og dermed kan det bruges i flere år.

https://www.legehjulet.dk/49-trick-lobehjul

Kig efter gode hjul

Hjulene på et trick løbehjul er som udgangspunkt en del mindre og derfor egner de sig heller ikke ret godt til almindelig kørsel, da de hurtigere vil gå i stykker af det.

Men på rampen er de stabile og gør det muligt at udføre bedre og mere præcise tricks

Der findes som udgangspunkt hjul i plast og hjul med alu core, alu core er klart det mest holdbare, men også det dyreste. Som noget nyt er der også kommet Offroad hjul på markedet til dem der ønsker at køre trickløbehjul offroad.

Hertil skal man dog have en såkaldt Dirt scotter, et trickløbehjul med luft i hjulene, som også kan køre på grusvej. 

Kvalitet og pris

Et trickløbehjul skal kunne holde til en del, både barnets vægt, og de mange stød og bump når der udføres tricks og hoppes rundt. Det er ikke nødvendigvis det allerdyreste løbehjul der er det bedste, men det er en ret god tommelfingerregel, at jo billigere løbehjul jo dårligere kvalitet.

De to ting følges ret godt ad, og er man en aktiv bruger der laver tricks et par timer hver dag så kan man lige så godt købe et ordentligt Trick løbehjul fra starten. 

Løbehjul både til tricks og til kørsel


Det kan selvfølgelig være rart både at kunne bruge sit trickløbehjul til tricks men også til almindelig kørsel, og der findes også nogle kombi-løbehjul som er lidt egnet til begge dele.

Det er dog vigtigt at man passer godt på hjulene ved almindelig kørsel og ikke laver hårde opbremsninger der kan ødelægge hjulene, men det mest optimale er at have et løbehjul der passer til formålet, altså to løbehjul hvis man gerne bare vil køre rundt, og et til når man gerne vil lave tricks.