Kategorier
Oplevelser

Stadig flere danskere går til psykoterapi- Skal du?

Det er stadig en væsentligt større andel af danskerne, der jævnligt går til læge, end der jævnligt besøger den lokale psykoterapeut. Det er mærkeligt, for psykisk sygdom og mentale problemer er mindst lige så normalt som fysisk sygdom i alle dens afskygninger. Det lader dog også til at være gået op for stadig flere danskere. Psykoterapeuterne kan i hvert fald rapportere stadig flere patienter, og set i lyset af den førnævnte fordeling, er det utvivlsomt en positiv udvikling. Det er nemlig først og fremmest tegn på, at psykisk sygdom bliver anerkendt som virkeligt og som et problem, man i lige så høj grad kan bruge hjælp til som nogen fysisk sygdom.  

Psykoterapi er for alle 

Derudover viser det også, at psykoterapi ikke kun er for de alvorligt psykisk syge. Det er for alle, der føler sig holdt tilbage af deres eget sind, og som gerne vil forstå sig selv bedre. Selvom du altså ikke føler dg psykisk syg, kan du altså sagtens tillade dig at besøge en psykoterapeut. Grundet psykoterapiens stigende succes er der heldigvis stadig flere af dem rundtomkring i det danske land. Der er dog stadig flest muligheder i de større byer, så bor du for eksempel i København K, kan du helt sikkert finde en psykoterapeut København K, der passer til netop dig. For at forstå, hvorfor noget, der lyder så skræmmende som psykoterapi faktisk kan være gavnligt for stort set alle, bør vi se nærmere på, hvad psykoterapi egentlig er, og hvordan det foregår. Langt størstedelen af psykoterapi handler om samtale. Hvis du altså valgte at tage til den førnævnte psykoterapeut København K, ville det alt sammen starte med en samtale om dig, dine drømme, din fortid og din hverdag. Det er dog vigtigt at huske på, at psykoterapi ikke bare er en lægekonsultation. Det skal nærmere opfattes som en samtale med et andet nærværende menneske, der ved mere end de fleste. Når du vælger din psykoterapeut København K, bør du derfor sørge for, at det er en, du er tryg ved. Det kan man som oftest mærke med det samme, men ellers kan man med sikkerhed efter et par forsøg. Det er heldigvis ikke den eneste psykoterapeut København K, så du har masser af muligheder. 

Psykoterapi er også praktisk 

Lige meget hvilken psykoterapeut København K du vælger, vil samtalen dog hurtigt udvikle sig. Har du et klart psykisk problem som angst, stress eller depression, vil den selvfølgelig centrere sig om det, og om muligheder for at slippe det i fremtiden. Her kan psykoterapi faktisk blive utroligt praktisk i form af øvelser og gode råd. Hvis du længe har haft en fordom om, at psykoterapi bare er sniksnak, er det altså på ingen måde sandheden. Det samme gør sig dog, i store træk, også gældende, hvis dine udfordringer er mindre konkrete og undgår en fin og letgenkendelig diagnose. Under alle omstændigheder bør du dog huske på, at det er de færreste psykiske problemer, der løser sig efter et enkelt besøg hos en psykoterapeut. Det kræver tid og en indsats, præcis ligesom et brækket ben.