Kategorier
Bolig

Spar på pladsen i dit hjem med nogle elegante skydedøre

Hvis du gerne vil have mulighed for at åbne op til enten din terrasse, udestue eller altan uden, at døren er i vejen, bør du overveje nogle elegante skydedøre. Skydedøre kan du nemlig let trække til siden, og så bliver døren der. Det vil sige, at der ikke er nogen dør, der klapper i, når vinden blæser. Der er heller ikke nogen dør, der fylder en masse. I stedet har du bare åbent ud til det fri, hvor dine børn og dyr kan løbe frit ud og ind.

Skydedøre

Smarte og pladsbesparende løsninger

Uanset, om skydedørene er lavet i træ eller plast, vil de køre på en speciel skinne. Skinnen gør det muligt for dig at køre døren let fra side til side. Når først du har kørt døren til siden, vil det føles som om, at døren slet ikke eksisterer. Derfor er skydedøre en både smart og pladsbesparende løsning.

Hvis du ikke er så handy, skal du ikke bekymre dig. Du har nemlig mulighed for at vælge et firma, der leverer dine skydedøre samlet. På den måde skal dørene blot monteres, og så du er glad til at nyde de mange fordele ved denne slags dør.

Få lavet skydedøre, der passer til nøjagtigt dine mål

Ikke to hjem er helt ens. Derfor har du også mulighed for at få fremstillet døre, der passer til netop de mål, som du ønsker. I så fald skal du blot måle din karm, hvor du gerne vil placere skydedøre. Du skal måle hulmålets højde og bredde samt karmmålet. Det er nemlig disse mål, som dørproducenten skal anvende for at kunne fremstille netop din drømmedør.

Inden du bestiller skydedøre hjem

Inden du bestiller en ny dør hjem, er der en række overvejelser, som du bør gøre dig. På den måde er du nemlig mere sikker på, at du også ender med en dør, der passer til netop dit hjem.

For det første bør du overveje, hvilket materiale døren skal være fremstillet af. Her kan det især være en god idé at overveje, hvor meget du gerne vil vedligeholde døren. Derudover bør du også overveje, hvordan dørens materialer vil harmonere med den øvrige indretning i dit hjem.

Bestem dig for en åbningsretning

Når du gerne vil have skydedøre, skal du også beslutte dig for, om dørene skal åbne til venstre eller højre. Hvis du vælger en venstreåbnet dør, vil døren gå til venstre, når du åbner den udefra. Det modsatte gør sig selvfølgelig gældende, hvis du vælger en højreåbnet dør. Derfor bør du overveje, hvad der vil være nemmest og mest behageligt for dig.

Skal din dør have 2 eller 3 lag glas?

En anden ting som du også skal overveje, er, om din dør skal have 2-lags eller 3-lags glas. Hvis du vælger 3-lags glas, vil du få en mere energivenlig løsning. Det skyldes, at glasset bedre kan holde på varmen. Derfor behøves du ikke bruge ligeså mange penge på opvarmningen af din bolig. Til gengæld er 3-lags glas typisk dyrere end 2-lagsglas.