Kategorier
Bolig Livstil & Hobby Nyheder Oplevelser

Få sat tapet op på den rigtige måde

At have et hus er noget der kræver noget vedligeholdelse. Det kan godt være man skal have malet lidt her og der, men det kan også være det er noget mere der skal til. Det er nemlig tit at ens vægge bliver meget beskidte og ødelagte, derfor er det en god idé at skifte tapet på din væg et par gange hvert 10. år. Dette er ikke noget der skal gøres hvert år, men det skal gøres en gang imellem. Dette kræver det der hedder Tapetklister og Tapetlim.

Hvad er Tapetklister og Tapetlim?

Tapetklister er noget man bruger når man skal have nyt tapet i sit hjem eller lejlighed. Som det fremgår i navnet så er den en slags lim man bruger når der skal hænges tapet op. Dette fungere på følgende måde : Sørg for at væggen er helt glat. Herefter skal man tage sin Tapetlim i en bakke. Når dette er gjort tager man en rulle og ruller forsigtigt Tapetklister på sin væg. Herefter kan man sætte sin tapet op på væggen. Dette er meget nemt og noget stort set alle mennesker kan finde ud af. Det er dog vigtigt at man er koncentreret, da en overflade der ikke er glat godt kan ødelægge det hele. Tapetlim er noget af det samme som Tapetklister, dette bruges dog bare indenfor hvor der er en tør flade. Her kan man igen smøre det på ens væg og derefter sætte noget tapet op. Dette er rigtigt godt hvis man skal sætte en gipsvæg op, eller en beton væg. Hvis man er i tvivl om hvilke produkt man skal bruge til ens væg, så vil det være en rigtig god idé at snakke med nogle der har forstand på dette. På denne måde sikre man at der ikke sker en fejl, som kan være ret dyr at rette op på bagefter, desuden så er det altid godt at høre andre folks meninger.

Blue wall in an empty room with wooden floor

Ting at tænke over

Hvordan ved man hvornår man skal have nyt tapet på ens væg? Det er faktisk meget enkelt. Man skal bruge det værktøj vi alle har til rådighed, nemlig vores øjne. Det er så simpelt som at kigge på ens tapet og hvis man kan se det ser ødelagt eller meget slidt ud, så kan det være man gerne vil skifte det. Der er ikke nogle faste rammer for hvor tit dette skal gøres og man kan godt slippe afsted med ikke at gøre det. Det vil dog være en rigtig god idé at gøre det, da det gør at ens hus eller bolig beholder sin værdi. Hvis man har røget inde i sin lejlighed eller hus og man er stoppet, så kan det også være en rigtig god idé at få nyt tapet på. Nikotin er nemlig noget af det sværeste man kan få at et tapet. Dette kræver rigtigt meget arbejde og mange timer. Og ikke engang her er det sikkert det kommer af. Så den bedste tommelfingerregel for hvornår man skal skifte tapet, brug ens sunde fornuft og ens øjne.