Kategorier
Bolig

Disse ting skal du være opmærksom på, når du får salgsopstilling

Hvad er er salgsopstiling, tænker du måske? En salgsopstilling er en præsentation af en ejendom, og den er en del af selve købsaftalen, når du skal købe eller sælge ejendom. Du kan finde alle de vigtigste informationer, samt en detaljeret beskrivelse af ejendommen her. Du skal altid få lavet en salgsopstilling i forbindelse med køb eller salg af bolig, hvis der er involveret en ejendomsmægler. Hvis du sælger bolig privat uden en professionel part, så behøver du ikke at lave salgsopstilling. Salgsopstillinger kan se meget forskellige ud både indholdsmæssigt og i forhold til form, da de typisk bliver skrevet af en professionel ejendomsmægler.

salgsopstilling

Hvordan ser en salgsopstilling ud?

Opstillingen indeholder typisk plantegning, teknisk information, fotografier og detaljenær beskrivelse af ejendommen. Engang var der lovkrav i Danmark om at en salgsopstilling også skulle indeholde en beregning af netto- og bruttoafgifter. Det er blevet ændret, og det er derfor en god idé at være opmærksom på, når du skal lave salgsopstilling. Desuden vil følgende stå i en salgsopstilling: Den kontante handelspris, matrikelnummer, adresse, købers kontantbehov, grundværdi, renovation, oplysninger om forurening, antenneafgift, grundejerafgift, servitutter, der er pålagt ejendommen og meget mere.

Hvad er servitutter?

En servitut kaldes også en byrde eller begrænsning. Det er en bestemmelse, som indskrænker din råderet over boligen. Når du køber fast ejendom, er det vigtigt at være opmærksom på, om der er servitutter i købsaftalen. En servitut er typisk knyttet til en bestemt matrikel, og de kan handle om alverdens forskellige ting. De kan f. eks handle om hvorvidt, at det er tilladt at holde hund og kat, eller hvor højt, at du må lade havehækken vokse. De kan være pålagt alle typer ejendomme, og skal tinglyses for at være juridisk gældende. Den er dog også gældende, selvom den ikke er tinglyst, fordi at det er en aftale mellem flere parter. For at finde ud af om der servitutter på din kommende ejendom, kan bruge forskellige hjemmesider, som har oversigter over tinglysning.

Disse fejl bliver ofte begået, når der laves salgsopstilling

Man har observeret, at der er nogle bestemte fejl, som ofte går igen. Når du får en mægler til at lave salgsopstilling, skal du derfor være opmærksom på at følgende ting er korrekte: Månedlig ydelse, boligens areal og ejendomsvurderingen. Hvis ikke, kan købet eller salget pludselig blive dyrere eller billigere, og du kan miste penge. Hvis du er i tvivl om noget, kan du altid få en advokat til at kigge på din købsaftale, så du er sikker på, at alting er, som det skal være. De kan lettere gennemskue eventuelle fejl, og på den måde undgår du unødvendige omkostninger.

Det er heller ikke usædvanligt, at der er fejl ved angivelse af ejendomsværdiskat eller driftsudgifter. Dette er også en god idé at være opmærksom på. Hvis ejendomsværdiskatten er sat for højt, så bliver ejendommen sværere at sælge. Nogle gange kan man klage og modtage erstatning, hvis man finder fejl i salgsopstillingen efter et salg.