Kategorier
Oplevelser

Alt du skal vide om OSS

Det kan være yderst svært at finde rundt i de mange forskellige regler, der er, når det kommer til salg og eksport til EU-lande og regler indenfor dette. Der er mange ting, man skal huske på, når man har med handel uden for den danske landegrænse at gøre. Du skal for eksempel have meget kendskab til, hvad OSS står får, og hvad det egentligt er. Ønsker du at vide mere om, hvad OSS egentlig er, og hvad du kan bruge det til, så læs med herunder hvor du får alt den information, du skal bruge.  

Hvad står OSS for? 

OSS kan som sagt være en smule forvirrende og svært at finde rundt i, men selve forkortelsen OSS står blot for One Stop Shop. Den såkaldte OSS, eller One Stop Shop, blev oprindeligt døbt dette i de sene 1920´ere, da det var én stor butik eller forretning, hvor man kunne få alt mellem himmel og jord, som man muligvis ville få brug for. Dette kan du læse mere om nedenunder. I samfundet i dag bliver forkortelsen OSS, eller One stop Shop, brugt som slang til at beskrive diverse websites eller tv-shows, hvor folk kan finde alt den information, de har brug for.  

Hvad er en OSS? 

Som tidligere nævnt er en OSS egentlig meget simpel – det bliver nemlig kaldt en One Stop Shop, hvor man som kunde kan finde et hav af forskellige ting. I stedet for at du skal køre mange forskellige steder hen for at handle, skal du blot køre til én stor butik og finde det, du leder efter og har brug for. Skal du for eksempel handle både dagligvare og hårde hvidevare, kan du gøre dette i en One Stop Shop. Det bliver altså ikke meget lettere at handle! De såkaldte One Stop Shops findes primært i England.  

Hvordan påvirker OSS Danmark og danske statsborgere? 

Som tidligere nævnt finder du primært One Stop Shops i England, men de kan faktisk også påvirke Danmark og danske statsborgere. Ejer du for eksempel en virksomhed med lager indenfor EU´s grænser, skal du betale Moms til den nye OSS Eu-ordning. Dette gør du ved at indtaste momsen i Tast Selv via Skat. Denne nye regel skal gøre det lettere for websalg til EU-forbrugere at importere og eksportere ud ad landet. Det er altså på nogle punkter en fordel for dig som virksomhedsejer. Er du dog ikke virksomhedsejer, skal du blot se bort fra dette.  

OSS generelle regler 

Der er flere forskellige regler, når det kommer til OSS. Der er for eksempel en streng regel om, at Webshops og virksomheder med lager i andre EU-lande altid skal have et gyldigt momsnummer i det land, hvor lageret holder til. På denne måde kan varen blot sendes fra lageret og direkte til kunden, uden at den skal tilbage og vende i landet, hvor webshoppen eller virksomheden holder til. Noget af det vigtigste du skal huske, når det gælder OSS, eller One stop Shops, er at læse reglerne godt og grundigt.