Kategorier
Bolig

5 steder hvor akustikpaneler er optimale

Dårlig akustik er der ingen der bryder sig om, uanset hvor det er henne. Det kan udover blot at være generende, også give stress, formindske koncentrationen og generelt give et dårligt helhedsindtryk af rummet, eller oplevelsen af at være i et rum.

Der findes elegante, og knapt så elegante løsninger til at håndtere dårlig akustik, og hvor det nogle steder ikke betyder så meget, så betyder udseendet rigtig meget andre steder.

Her er 5 rum hvor akustikpaneler vil være en glimrende løsning

Akustikpaneler i virksomheden

For at få det mest optimale ud af dine medarbejdere, så kræver det gode forhold. Lyden er noget af det der er særligt afgørende på medarbejdernes velbefindende og produktivitet. Akustikpaneler kan derfor gøre en kæmpe forskel i f.eks. åbne kontorlandskaber osv.

Men et akustikpanel til mødelokale kan også gøre underværker, her er der nemlig ekstra behov for at kunne høre hvad der bliver sagt, og det kan gøre alverden til forskel under en præsentation at der er de rette lydforhold.

akustikpanel

Til børnene

I børnehaver, vuggestuer, hos dagplejemødre osv. hvor der ofte er mange børn kan akustikpaneler gøre en verden til forskel.

Især mindre børn har mange forskellige tonelejer de opererer i når de er glade, kede af det, har det sjovt osv.

Er akustikken forstyrrende kan det både give stress og hovedpine til børnene, men også til de voksne der arbejder omkring børnene.

Akustikpaneler på hjemmekontoret

Arbejder du hjemmefra, og har du hyppigt kontakt til kunder eller kollegaer via online videomøder, telefon osv. så vil dit opkald føles meget mere behageligt for modtageren, hvis du sidder i omgivelser hvor der er en god lyd.

Genklang bliver forværret flere gange gennem en mikrofon, og vil derfor føles endnu mere forstyrrende end hvis man rent faktisk er fysisk til stede.

Modtager du kunder eller klienter på dit hjemmekontor, vil det også give et professionelt indtryk at du har sørget for god akustik ved hjælp af dekorative paneler.

I nybyggeri

Moderne nybyggeri handler ofte om åbne rum og minimalistisk indretning. Der er ofte højt til loftet, og boligens grundmaterialer er vedligeholdelsesvenlige. Det er praktisk og flot, men det kan ofte give en dårlig rumklang.

Med nybyggeri har du muligheden for at tage højde for dette fra starten, og tænke placeringen og designet af akustikpaneler ind, så de både gør noget for designet og for lyden.

Hvor mange mennesker samles

Generelt er det at jo mere lyd der befinder sig et sted, jo vigtigere er det at dæmpe rumklangen så der ikke opstår en masse støj.

Det er netop formålet med akustikpaneler, og som en tommelfingerregel kan det derfor siges at det generelt er en god ide at montere akustikpaneler i rum hvor der samles mange mennesker som kommer til at tale på kryds og på tværs, men det gælder altså også rum hvor der kommer meget larm fra f.eks. musikinstrumenter, eller hvor man gerne vil have en god gengivelse af lyden fra f.eks. TV og musikanlæg.